Conferinţă cu preoţii Protopopiatului 2 Iaşi: „Frumuseţile vieţii de familie“

Viața parohiei Aprilie 3, 2017

Părintele Radu Brânză a făcut o radiografie a activităţilor desfăşurate cu sprijinul preoţilor în parohii pentru susţinerea vieţii prin consiliere şi suport, precum şi pentru susţinerea familiei tradiţionale alcătuită din bărbat, femeie şi copii, aşa cum a fost recunoscută de-a lungul timpului în istorie şi în toate culturile ca normă demnă de urmat, subliniind importanţa implicării concrete a parohiilor prin activităţile prilejuite de Luna pentru viaţă şi Marşul pentru viaţă.

Au luat cuvântul pr. Iulian-Sorin Vornicu, responsabil de cateheze la nivelul protopopiatului, care a prezentat activitatea de cateheză ce urmează a se desfăşura în noul an, precum şi detalii legate de concursul de creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii“, iar pr. Neculai Dorneanu, misionar protopopesc, a adus în atenţie derularea demersurilor necesare pentru buna pregătire a ITO 2017 şi a făcut cunoscut organizarea concursurilor „Tânărul şahist“ şi „Scrisoare de dragoste a lui Dumnezeu faţă de oameni“ şi demararea proiectului interparohial „Biserica alături de tineri“.

Reprezentantul ISU la nivel de protopopiat a realizat instruirea privind normele PSI şi SSM. La final, pr. protopop Marius Daniel Profir a prezentat şi temeiurile Centrului eparhial, îndemnând preoţii la o conlucrare misionar-pastorală spre folosul duhovnicesc al tuturor credincioşilor.

 

preluat de la portalul Doxologia

Citește alte articole despre: conferinta